Sådan beregnes dine leveomkostninger

Et leveomkostningsindeks måler omkostningerne ved at opretholde en vis levestandard. Indekset bruges ofte til at sammenligne leveomkostningerne i forskellige geografiske regioner. I USA er leveomkostningsindekset for eksempel baseret på amerikanernes medianindkomst. Men der er mange variationer på tværs af lande og regioner. Leveomkostningsindekset har eksisteret i over et århundrede, og leveomkostningerne i forskellige dele af verden varierer meget.
Beregning af dine leveomkostninger

Det første trin i beregningen af dine leveomkostninger er at bestemme dine månedlige udgifter. Dette betyder at opsummere alle dine faste månedlige udgifter, herunder dagligvarer, gas og lejlighedsvis, men nødvendige køb som nye dæk. Divider derefter det samlede beløb med 12 for at bestemme dine gennemsnitlige månedlige omkostninger. Når du ved, hvor meget du bruger hver måned, kan du justere dine besparelser og udgifter i overensstemmelse hermed. Hvis dine leveomkostninger er for høje, kan du reducere din opsparing og øge din købekraft ved at investere.

Andre udgifter, der bidrager til leveomkostningerne, omfatter diverse udgifter. Disse udgifter ses ikke nødvendigvis hver måned, såsom husholdningsartikler, tøj og skatter. På samme måde kan der opstå engangsudgifter, når et barn går i skole. I sådanne tilfælde kan beregning af dine leveomkostninger være meget nyttigt til at finde ud af, hvor meget du kan spare op til pension. På denne måde kan du træffe informerede økonomiske beslutninger baseret på dit budget.

Leveomkostningsindekset blev udarbejdet af Rådet for Fællesskabets og Økonomisk Forskning i 1968. Det bruges af mange agenturer til at bestemme leveomkostningerne i en bestemt region. Hvert kvartal indsamler Rådet data om boliger, forsyningsselskaber, sundhedspleje og diverse varer. Ved hjælp af indekset kan du finde steder, hvor du kan spare penge og samtidig opretholde en høj livskvalitet. Dette indeks giver dig mulighed for at sammenligne din placering med andre i en lignende livsstil.
Brug af en familiebudgetberegner

Mange familiebudgetberegnere bruger de nyeste data til at beregne de gennemsnitlige leveomkostninger for et givet område. Disse data er normalt geokodede og er tilgængelige for 2020. For eksempel estimeres prisen på benzin i New York City ved hjælp af dataene for den samme by som for New Hampshire. Lommeregneren tager også højde for omkostningerne ved børnepasning og andre udgifter, der ikke er inkluderet i de grundlæggende fornødenheder.

Brug af en familiebudgetberegner til at beregne leveomkostningerne i dit område er en glimrende måde at måle udgiftsniveauet i dit område. Selvom tallene kan være grove, kan du også se, hvor meget andre familier i dit område betaler for lignende varer og tjenester. Dette kan give værdifuld indsigt i, hvor meget dit budget skal være. Du kan derefter bruge dataene til at justere din husstands budget for at gøre det mere overkommeligt.

Lommeregneren vil også omfatte hjælpeprogrammer. Du kan tilføje omkostningerne ved el- og vandregninger. Så kan du indregne omkostningerne ved grundejerforeningsgebyrer. Hvis du har en hund, kan du overveje at tilføje lidt ekstra til kæledyrspleje og forsyninger. Og glem ikke tøj. Uanset om det er et par nye sko eller et par pæne sko, vil det gå ind i dit budget.
Flytning til et sted med lavere leveomkostninger

Når du flytter til et andet sted, vil du sandsynligvis stå over for en anden skattebyrde. Sørg for at sammenligne de samlede leveomkostninger for begge steder, og overvej, hvorfor du valgte den placering, du gjorde. Elsker du din nuværende placering? Hvad ville fordelene være ved at flytte til et sted, hvor skatterne er lavere? Du er muligvis også berettiget til en lokationsbaseret lønjustering. Nedenfor er nogle ting, du skal overveje, før du flytter.

Flytning til en billigere by eller region kan spare dig for en betydelig sum penge på basale udgifter. Mens leveomkostningerne er høje i hele USA, kan det variere meget fra by til by. For eksempel er vestkysten og nordøstlige regioner kendt for at være dyrere end syd. Den sydlige region er derimod mere overkommelig. Når du beslutter dig for, om en flytning til en billigere by eller region vil spare dig penge, bør du overveje alle de omkostninger, der er forbundet med at flytte.

Mens leje er en primær bekymring, kan andre omkostninger såsom dagligvareindkøb og transport variere meget. Sørg for at indregne dit budget for disse udgifter. Overvej klimaet og andre livsstilsaspekter af det område, du flytter til. Hvis du elsker at gå lange ture og gå på natklubber, vil du ikke være glad i en lille by i Nebraska. Det kan også være en god idé at overveje leveomkostningerne med hensyn til børnepasning og dagligvarer.