Hvad er forskellen på en quilt og en dyne?

Dyner er tungere end dyner og indeholder fjer. Mens nogle mennesker elsker dyner om sommeren, foretrækker andre varmen fra en dyne om vinteren. Der er mange muligheder, og nogle mennesker foretrækker den ene frem for den anden. En quilt passer måske bedre til dig, hvis æstetik er vigtig for dig. En dyne er mere holdbar end en dyne, men den har brug for mere pleje.

Fyld kraften i en dundyne

Fyldkraft er mængden af dun, der kan presses ind i et givet rum. Denne foranstaltning bruges til at bestemme højheden af ned. Det omfatter ikke fjer. Dunfyldte puder sammenlignes dog ofte med lignende alternativer. En ounce dun sættes i et specielt rør for at måle dets påfyldningskraft. Dunene dækkes derefter med en kalibreret vægt, som får lov til at presse mod dunene i en bestemt periode. Denne test er ikke altid pålidelig, så sørg for at kontrollere, om der er sengetøj med ensartede fyldeffektværdier.

Dun fjer

Dyner og dyner lavet af dunfjer har mange fordele. Det er en stor isolator og har overlegne termiske egenskaber. Det tilføjer et ekstra lag blødhed. Der er mange typer dun til rådighed, hver med en anden fyldkraft. For eksempel har ungarsk gåsedun den højeste fyldkraft og er ekstremt blød og varm. Nedenfor er flere detaljer om dundyner og sengetøj.

Merinould

Du har sandsynligvis allerede oplevet komforten og isoleringsegenskaberne ved et merinouldstæppe. Det er allergivenligt, åndbart, fugttransporterende og temperaturregulerende. Det klassiske quiltede design af uldfyldte dyner er luksuriøst blødt og har et traditionelt quiltet look. Hvis du er purist, og ønsker en luftig tyngdedyne test, der er så blød som muligt, kan dun være det bedre valg.

Polyester skal

En polyester skaldyne er et godt alternativ til dun. Disse holdbare og komfortable dyner er 100% lavet af eukalyptusfibre. De er OEKOTEX certificerede. De har et gevindantal på 300 og har et bølgesømdesign og syede løkker i hjørnerne. De fås i alle standardstørrelser. Du kan læse mere for at lære om forskellene mellem dem.

Dynebetræk

Det er vigtigt at overveje disse ting, når du vælger et dynebetræk til din seng. Dyner er normalt større og mere luftige end dyner. Dyner er sværere at rengøre end dyner og kræver særlige rengøringsteknikker. Dynebetræk giver dig mulighed for nemt at vaske og tørre din dyne og forhindre, at den bliver plettet af snavs eller snavs. Et dynebetræk har mange fordele.

Dynebetræk i bomuld

Bomuldsdynebetræk er lavet af et slidstærkt og blødt stof. Du vil føle dig hyggelig, mens du sover takket være den naturlige rynkede tekstur. Materialet er rynkefrit og behøver ikke strygning. Der er mange farver til rådighed, der passer til din soveværelsesindretning. Mange dynebetræk fås med matchende pudebetræk. Theresa Holland er en erfaren forfatter og forsker i boligartikler, så du kan stole på hendes mening.

Dyne med dun

Fyldkraft refererer til det volumen af dun, som en dyne kan holde. Fyldkraft er kapaciteten af ned til at udfylde et givet rum. Jo højere fyldningskraft, det vil være mere isolerende. En power down-dyne med høj fyld kræver mindre dun end en med en lavere påfyldningseffekt. Rækkevidden af påfyldningseffekt er normalt mellem 550 og 750. Fremragende dundyner har en fyldkraft på mindst 750.